2019/10/19 Larunbata, 11:30

2019/10/21 Astelehena, 18:10

2019/10/20 Igandea, 13:35

2019/10/23 Asteazkena, 10:55

Gordinetik kozinatutakora

2019/06/22

Beroak garrantzi oso handia du sukaldean. Historiaurrean hasi zen gizakia janaria berotzen, eta, beraz, aldaketak eragiten jakien substantzietan. Proteinak eta beste molekula asko puskatzen ditu, edo oxidatu. Eta erreakzio kimikoak abiarazten ditu janariaren barruan. Horren ondorioz, zaporeak aldatzen dira, eta zenbait kasuetan, janari gordinean duden toxinak desegiten dira. Egia da beroa ez dela beti erabiltzen kozinatzeko, baina berotu gabe sortzen diren produktuak ere, askotan, berotu egiten ditugu jan baino lehen.
Embed kodea:

Gehitu iruzkin bat

Saioa hasi iruzkinak uzteko.